Odeja PUH

PPC: 199,00 € Vaša cena: -10%242,78 €218,50 €
Velikost

Perje in Puh

Gosji puh je od nekdaj sinonim za razkošje, maksimalno udobje in razvajanje. Je naravni material, ki vsakogar navduši s svojo lahkotnostjo in mehkobo. Posebej izbrani perje in puh odraslih gosi so v posebnih postopkih sterilizacije očiščeni in razvrščeni. V naših prešitih odejah uporabljamo razmerje puha in perja 40/60. V primeru, ko je puha manj, dajejo gosja peresa večji volumen in zračnost odeje, hkrati pa to vpliva na težo odeje, ki s svojim polnilom omogoča edinstven občutek objema odeje. V primeru, ko je vsebnost puha višja, le ta vpliva na večjo mehkobo, lahkotnost in tudi toploto. Puh je namreč najboljši izolator, nase veže vlago in ohranja naše telo suho.

V razmerju z gosjim perjem odeja ohranja strukturo napihnjenosti in omogoča zadrževanje telesne toplote, prešitost bombažne tkanine pa omogoča, da sta perje in puh enakomerno razporejena po odeji.

Ogromno število drobnih dlačic na peresu zadržuje veliko količino zraka, kar pomeni, da ima perje veliko termo-izolacijsko sposobnost, hkrati regulira vlažnost tako, da prepusti vlažen zrak in zadrži topel zrak, kar je tudi pogoj, da se ustvari ugodna mikroklima v postelji. Takšno tehnološko dovršenost ne poseduje noben sintetični material za polnjenje vzglavnikov in odej.

Prednost perja je tudi njegova regenerativna sposobnost, saj se tudi ob daljši uporabi ohranjajo izjemne lastnosti kot so elastičnost, volumen in termoregulativnost.

Perje je zaradi svoje elastičnosti odlično polnilo za vzglavnike, saj ti s pravilno uporabo dajejo podporo vratu in hrbtenici. Prilagodljivost vzglavnika odlično dopolni naš spalni položaj, kar omogoča mišicam, da se sprostijo, mi pa se ob tem odpočijemo.

Razveseljuje tudi dejstvo, da se v vzglavnikih in odejah iz perja in puha pršice ne marajo zadrževati. Ponoči človek s potenjem izgubi povprečno 2 dl vode. Ker je perje edinstveno v oddajanju vlage, se ustvarijo neprimerni pogoji za pršice. Izdelek se priporoča alergikom.

Goska služi človeku že tisoče let, saj je prva divja ptica, ki je udomačena.  Perje daje 1 - 4 krat letno, odvisno od pasme gosi. Uporablja se le perje in puh, ki se obnavlja in sicer tisto, ki zraste na trebuhu, prsih in pod perutmi. V določenem obdobju perje odpade in ga zamenja novo. Najbolj cenjen je puh, ki na tržišču dosega visoko ceno.

Vzdrževanje je enostavno, saj je odeje in vzglavnike potrebno predvsem redno zračiti z občasnim rahlim pretresanjem.  Pri tem se je potrebno izogibati vlagi, hkrati je priporočljivo izogibati se direktni sončni svetlobi, saj ta uničuje naravna olja peres, ki se zato posušijo in so dovzetna za lomljenje. Prav tako ni priporočljiva pretirana raba kemičnih sredstev. Odeja je pralna na 40°C, z nizkim številom obratom. Lahko se uporablja detergent za perilo. Po pranju je potrebno temeljito in dolgotrajno sušenje.

 

MERE:  

140x200

200x200

260x200

... lahko tudi po meri

Hitra dostava

HITRA DOSTAVA

Brezplačna dostava
nad 300€

eu kakovost

EU ZNAMKA

Vrhunska kakovost
zagotovljena

Garancija

GARANCIJA

Garancija na
vse izdelke

Akcije

REDNE PROMOCIJE

Popusti in sezonske
akcije

Ugodno

PRAVA CENA

Cene naravnost
od proizvajalca

Delovni čas:

V torek, 17.1.23, bo salon odprt do 12h.

PON, TOR, ČET: 9h - 15h 

SREDA: 9h - 15h

PET: 9h - 12h

Obisk in prevzem izven delovnika po

predhodnem dogovoru 041 497 170

Kako do nas

PLAČILO OB DOSTAVI ŠOFERJU: GOTOVINA

PLAČILO V SALONU Z GOTOVINO IN KARTICAMI:

plačilne kartice